Impotentie of erectieproblemen? Stimuleer een gezonde erectie

Impotentie betekent niet het einde van uw seksleven Geen erectie kunnen krijgen wordt met een medisch woord impotentie genoemd. Impotentie is iets dat bij veel mannen voorkomt, zowel jonge als oudere mannen kunnen hiermee te maken krijgen. Impotentie kan met natuurlijke middelen goed aangepakt worden. Er bestaan diverse krachtige natuurlijke ingrediënten welke de erectie positief kunnen beïnvloeden. Erectiepil is een natuurlijk product dat een ondersteunend effect heeft op de erectie en de penislengte en hardheid verbetert.

Tips voor een goede erectie

Naar mate een man ouder wordt gaat het functioneren van het lichaam achteruit. Ook de werking van de penis wordt minder. Er ontstaan problemen bij het plassen en het krijgen van een goede erectie. Ouder worden kan niet worden tegengegaan maar u kunt wel iets doen om uw erectie gezond te houden. We bespreken een aantal belangrijke zaken.

Een gezonde voeding
Gezond eten is belangrijk voor de werking van het lichaam en daarmee ook voor de werking van de penis. Het verkrijgen van een erectie heeft alles met de bloedtoevoer naar de penis te maken. Daarom is het belangrijk de doorstroming van hart- en bloedvaten optimaal te houden. Eet voldoende groente en fruit, granen, gezonde vetten, noten en olijfolie. Pas op met te veel suiker en ongezonde vetten, laat gefrituurde en kant en klaar producten staan.

 • Visproducten: Vis bevat veel omega-3 vetzuren die het bloed minder kleverig maken. Zo bevordert vis de doorbloeding naar de penis. Om de bloedvaten gezond te houden wordt aangeraden twee tot drie keer per week tonijn, forel, makreel of zalm te eten. Oesters hebben een grote reputatie als lustopwekker. Ze zitten vol vitamine B6, welke een positieve invloed heeft op de productie van testosteron. Hoe hoger het testosterongehalte in het bloed, hoe hoger het libido.
 • Cafeïne: Cafeïne geeft het metabolisme een opsteker, wat de doorbloeding van het lichaam verbetert. Zo kan een erectie langer in stand houden. Ook is er meer energie tijdens de seks.
 • Rode wijn: De antioxidant resveratrol in rode wijn houdt de slagaders gezond. Resveratrol verwijdt bloedvaten en laat de stikstofmonoxide productie toenemen. Het weefsel in de penis zal zich hierdoor ontspannen waardoor er meer bloed in de penis kan stromen. Drink echter niet meer dan één of twee glazen per dag, een te veel aan alcohol werkt het verkrijgen van een erectie juist tegen.
 • Pepers: De bloedvaten gaan uitzetten van het eten van pepers. Het hele lichaam raakt beter doorbloed.
 • Uien en knoflook: In uien en knoflook zit allicine. Deze stof houdt de bloedsomloop goed en maakt het bloed dunner. Er ontstaan minder snel aderverstoppingen en bloedstollingen. Ook wordt de potentie verbeterd.
 • Fruit en vruchten: In bananen en sinaasappelen zitten veel mineralen zoals kalium. Kalium houdt het natrium gehalte laag en verlaagt daarmee de bloeddruk. Kersen, perziken, nectarines en pruimen zorgen ervoor dat de slagaderwanden in goede conditie blijven. Zo wordt voorkomen dat er ophopingen en verstoppingen in de slagaderwanden ontstaan.

Een gezond gewicht
Mensen met overgewicht hebben vaak last van gezondheidsproblemen zoals diabetes. Diabetes kan zowel lichamelijke als en psychische problemen veroorzaken die het verkrijgen van een goede erectie in de weg zitten. In dit geval is het belangrijk gezonder te gaan leven en een aantal kilo’s af te vallen

 • Lichamelijke problemen: Bij mensen met diabetes kan schade aan de zenuwen ontstaan. Bij seksuele prikkeling van de zenuwen wordt een signaal naar de hersenen gegeven. Er ontstaat seksuele opwinding. De hersenen geven vervolgens een signaal door naar de ruggenmerg die er voor zorgt dat de spieren en bloedvaten in de penis in actie komen. Door een verminderde werking van de zenuwen worden signalen niet meer (voldoende) doorgegeven.
  Ook heeft diabetes een slechte bloedtoevoer tot gevolg. Voor het krijgen van een harde erectie is voldoende bloed in de penis noodzakelijk. Hoe meer bloed er in de penis stroomt, hoe harder de erectie wordt. Te weinig bloed kan leiden tot een slappe of onvolledige erectie.
  Uit onderzoek is gebleken dat mannen met overgewicht een verminderd testosterongehalte in hun bloed hebben. Dit mannelijke hormoon is belangrijk voor een gezond libido en het krijgen van een erectie.
 • Psychische problemen:
  Overgewicht kan ook psychische problemen veroorzaken. Door onzekerheid over het lichaam kan een erectieprobleem ontstaan. Op het moment dat de penis niet stijf wordt kan dit nog meer onzekerheid veroorzaken waardoor het steeds moeilijker wordt om een erectie te krijgen. Op dit moment is het belangrijk met uw partner te praten. Geef aan waar u onzeker over bent. Wellicht heeft uw partner geen probleem met uw overgewicht, hij/zij houdt immers van u om wie u bent. U kunt samen proberen wat meer te ontspannen en de tijd te nemen voor een uitgebreid voorspel. Vraag uw partner uw penis uitgebreid te masseren. Hierdoor ontspant u makkelijker en wordt de bloedtoevoer beter gestimuleerd. Lukt het niet samen een oplossing te vinden dan kan een seksuoloog een oplossing zijn.

Een gezonde leefstijl
Naast een gezonde voeding en gezond gewicht kan een gezond leven bijdragen aan het functioneren van het lichaam en de penis. Zorg voor voldoende beweging en vermijdt stress, alcohol, roken en stimulerende middelen zoals anabole steroïden.

 • Beweging: Voldoende beweging zorgt voor een goede bloeddoorstroming door het hele lichaam inclusief de penis. Voor het verkrijgen van een goede erectie is het belangrijk dat er voldoende bloed in de penis kan stromen. Vooral sporten zoals hardlopen en zwemmen hebben bewezen bij te dragen aan een gezonde erectie. Pas echter op met te veel fietsen. De bloeddoorstroming naar de penis kan afgekneld worden.
 • Stress: Stress verhoogt de adrenaline in het lichaam. Dit hormoon laat bloedvaten samentrekken zodat de bloeddoorstroming belemmerd wordt. Zoek een oplossing om stressvolle situaties te verminderen. Ook sporten kan helpen tegen stress doordat het hoofd leeggemaakt wordt.
 • Alcohol: Te veel alcohol kan schade aan de zenuwen veroorzaken. Signalen worden minder goed naar de penis doorgeven. Ook kan het testosterongehalte verstoort raken.
 • Roken: Roken kan schade aanrichten aan de bloedvaten en de bloedtoevoer naar de penis verminderen. Door de inname van nicotine trekken de bloedvaten samen en versmallen.
 • Anabole steroïden: Overmatig gebruik van anabolen laten de zaadballen krimpen en verstoren het testosterongehalte in het bloed.

Conclusie
Een goede erectie heeft alles te maken met een goede bloeddoorstroming naar de penis en een optimaal testosterongehalte. Gezond eten, een gezond gewicht en gezond leven draagt bij aan een gezonde erectie. Onthoudt: alles wat goed is voor het hart is ook goed voor het functioneren van de penis.