Impotentie of erectieproblemen? Stimuleer een gezonde erectie

Impotentie betekent niet het einde van uw seksleven Geen erectie kunnen krijgen wordt met een medisch woord impotentie genoemd. Impotentie is iets dat bij veel mannen voorkomt, zowel jonge als oudere mannen kunnen hiermee te maken krijgen. Impotentie kan met natuurlijke middelen goed aangepakt worden. Er bestaan diverse krachtige natuurlijke ingrediĆ«nten welke de erectie positief kunnen beĆÆnvloeden. Erectiepil is een natuurlijk product dat een ondersteunend effect heeft op de erectie en de penislengte en hardheid verbetert.

Hoe komt een erectie tot stand?

Om seks te kunnen hebben is een erectie nodig. Hoe harder de penis wordt hoe meer beide partners zullen genieten van de seks. Het formaat van een penis in erectie verschilt per man. Ook zijn er mannen met een kromme erectie. We bespreken hoe een erectie ontstaat en welke verschillen er in erecties zijn.

Hoe werkt een erectie?
Om een erectie te krijgen is opwinding nodig. Dit ontstaat door een prikkeling van de zintuigen zoals de ogen, oren, neus en tastzintuigen. De penis bevat drie zwellichamen. Door bijvoorbeeld iets te zien of voelen worden er via de zenuwbanen signalen overgebracht van de hersenen naar de spiercellen in de zwellichamen van de penis. Deze drie slagaders ontspannen zich waardoor er meer bloed in de penis kan stromen. Tegelijkertijd worden de afvoerende bloedvaten dichtgedrukt. Het bloed kan dus niet teruglopen en er ontstaat een stijve penis. Om er voor te zorgen dat de erectie in stand blijft moeten de zenuwen geprikkeld blijven. Dit gebeurt tijdens het vrijen.

Ook het mannelijke hormoon testosteron is belangrijk bij het verkrijgen van een erectie. Er moet voldoende van dit hormoon in het bloed aanwezig zijn. Testosteron bepaald de mate waarin u zin heeft in seks. Dit is belangrijk om de zintuigen te kunnen prikkelen en voldoende opgewonden te worden.

Wat is een gedeeltelijke of volledige erectie?
In eerste instantie ontstaat een erectie vanuit de basis van de penis. Later komt er ook bloed in de eikel. Bij sommige mannen komt het voor dat er niet genoeg bloed naar de penis stroomt om ook de eikel te vullen. Wanneer er alleen bloed in de basis van de penis zit spreekt men van een gedeeltelijke erectie. Ook kan de erectie onvolledig zijn als de afvoerende bloedvaten niet goed dichtgedrukt worden. Het bloed stroomt dan uit de penis. Naarmate mannen ouder worden neemt de werking van de bloedvaten af en kan er een erectieprobleem ontstaan.

Kromme of rechte erectie
Bij een erectie kan de penis recht omhoog komen of een bocht maken. Ook kan deze naar links of rechts afbuigen. Een kromme erectie is geen probleem tijdens de seks. Het kan vrouwen zelfs extra genot geven doordat de penis tegen de G-spot kan komen. Dit stimulerende plekje licht net iets omhoog in de vagina. Een kromme penis of een penis met een krom topje kan hier gemakkelijk bij komen.

Ochtenderectie
Een erectie ontstaat niet altijd door seksuele prikkelingen. De meeste mannen hebben wel eens een ochtenderectie gehad. Doordat het lichaam totaal ontspant tijdens de slaap verslappen ook de slagaders in de penis. Er kan zo meer bloed naar de penis stromen en er ontstaat een erectie. Deze erecties houden ongeveer 15 tot 30 minuten aan. Ze komen vooral voor tijdens de REM-slaap omdat het lichaam op dat moment het meest ontspannen is. Een man kan onbewust wel vijf erecties per nacht krijgen. Ook rond het moment van wakker worden is het lichaam totaal ontspannen en kan er een ochtenderectie ontstaan. Deze neemt na het wakker worden vaak snel weer af.

De grootte van een erectie
De lengte en breedte van de penis in slappe toestand zegt niets over het formaat van de penis in erectie. Een kleine penis in slappe toestand kan in erectie soms in lengte en breedte verdubbelen. Een grote penis kan soms de zelfde maat houden en alleen wat harder worden. Het formaat van de erectie is afhankelijk van de hoeveelheid bloed die in de penis stroomt. Hoe meer bloed in de penis, hoe harder en groter de erectie. Een penis in erectie kan tot wel acht keer zoveel bloed bevatten als de penis in slappe toestand.

Wat is een bloedlul en een vleeslul?
Een penis waar tijdens het krijgen van een erectie veel bloed in stroomt wordt ook wel een bloedlul genoemd. Een penis die zijn formaat te danken heeft aan vooral vlees en spieren wordt ook wel een vleeslul genoemd. Deze zal tijdens de erectie niet veel groter worden dan in slappe toestand.