Impotentie of erectieproblemen? Stimuleer een gezonde erectie

Impotentie betekent niet het einde van uw seksleven Geen erectie kunnen krijgen wordt met een medisch woord impotentie genoemd. Impotentie is iets dat bij veel mannen voorkomt, zowel jonge als oudere mannen kunnen hiermee te maken krijgen. Impotentie kan met natuurlijke middelen goed aangepakt worden. Er bestaan diverse krachtige natuurlijke ingrediënten welke de erectie positief kunnen beïnvloeden. Erectiepil is een natuurlijk product dat een ondersteunend effect heeft op de erectie en de penislengte en hardheid verbetert.

Oorzaken van erectieproblemen

Elke man heeft wel eens meegemaakt dat hij geen (volledige) erectie krijgt. Een enkele keer is dit geen probleem. Wanneer het vaker voor komt kan het echter wel vervelend worden. Het is dan belangrijk te kijken wat de oorzaak van het probleem is. Een erectieprobleem of erectiestoornis kan zowel lichamelijke als psychische oorzaken hebben.

Lichamelijke oorzaken Erectieproblemen komen bij mannen van alle leeftijden voor. Tot 50 jaar heeft ongeveer 14% last van een verminderde erectie. Tot 70 jaar is dit 30% en boven de 70 jaar heeft zelfs 42% een erectiestoornis. Naarmate een man ouder wordt is de kans op een erectieprobleem groter. Het functioneren van het lichaam wordt minder en daarmee neemt ook het functioneren van het geslachtsdeel af. Daarnaast vermindert het testosterongehalte in het bloed. Dit hormoon speelt een grote rol bij het krijgen van een harde erectie.

Levensstijl Een gezonde levensstijl is belangrijk voor een goed functioneren van het lichaam en geslachtsdeel. Roken, alcohol en drugs gebruik kunnen de bloedvaten beschadigen en de bloeddoorstroming verminderen. Belangrijk is dus om gezond te leven en voldoende te bewegen. Door sporten verbetert de bloeddoorstroming. Hoe meer bloed er naar de penis kan stromen, hoe harder de erectie kan worden. Krachttraining stimuleert niet alleen de doorbloeding maar verhoogt ook het testosterongehalte. Ook maakt sporten het hoofd leeg. Cardiotraining verminderd stress zodat u tijdens de seks totaal kunt ontspannen. Pas echter op met te veel fietsen, hierdoor worden bloedvaten naar de penis afgekneld en de bloedtoevoer verminderd.
Een gezonde voeding kan de bloeddoorstroming naar de penis ook bevorderen. Er zijn voedingsmiddelen die het libido, energieniveau en het testosterongehalte verhogen. Denk hierbij aan; bananen, noten, rode wijn, zalm, hete pepers, koffie en knoflook.

Diabetes / overgewicht Mannen met overgewicht hebben een verlaagd testosterongehalte. Ook is de doorbloeding naar de penis vaak niet optimaal en worden impulsen van het zenuwstelsel verminderd. Het wordt hierdoor lastiger een erectie te krijgen. Overgewicht kan echter ook een psychische belemmering vormen. Wanneer u onzeker bent over uw lichaam wordt het moeilijker een erectie te krijgen. Op dit moment is het belangrijk met uw partner te praten. Geef aan waar u onzeker over bent. Wellicht heeft uw partner geen probleem met uw overgewicht, hij/zij houdt immers van u om wie u bent.

Medicijnen Medicijnen zoals antidepressiva, kalmeringsmiddelen en medicijnen tegen hoge bloeddruk kunnen als bijwerking een verlaagd libido en/of verminderde erectie hebben. In dit geval kunt u met uw arts overleggen wat er aan het erectieprobleem gedaan kan worden. Erectiepil bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en kan daardoor vaak in combinatie met andere medicijnen gebruikt worden. Wel raden we altijd aan eerst te overleggen met uw arts.

Psychische oorzaken Ook kan een psychische oorzaak een goede erectie in de weg staan. Wanneer u niet lekker in uw vel zit of om een bepaalde rede uzelf niet helemaal kunt laten gaan tijdens de seks wordt het moeilijk harde erectie te krijgen.

Stress Stress is een van de meest voorkomende psychische oorzaken van erectiesproblemen. Stress ontstaat vaak door veel druk op het werk of een druk gezinsleven. Belemmert dit het seksleven, dan is het tijd om hier is aan te doen. Probeer een oplossing te vinden door met uw baas of partner over de situatie te praten. Om stress te verminderen kan sporten vaak ook helpen. Het maakt het hoofd leeg en werkt ontspannend.

Relatieproblemen Zijn er kleine irritaties in de relatie? Vindt u de seks gewoon niet zo spannend meer of zijn er andere problemen in de relatie? Op dit moment is het belangrijkste in gesprek te gaan. Probeer er samen over te praten en een oplossing te zoeken. U zult zien dat het al oplucht als het uitgesproken is.

Traumatische ervaring Een traumatische (seksuele) ervaring uit het verleden kan een oorzaak zijn om niet helemaal ontspannen te zijn tijdens de seks. Het krijgen van een harde erectie wordt dan ook moeilijker. Probeer samen wat meer te ontspannen en neem de tijd voor een uitgebreid voorspel. Vraag uw partner uw penis uitgebreid te masseren. Hierdoor ontspant u makkelijker en wordt de bloedtoevoer beter gestimuleerd. Lukt het niet samen een oplossing te vinden dan kan een seksuoloog hier eventueel bij helpen.