Impotentie of erectieproblemen? Stimuleer een gezonde erectie

Impotentie betekent niet het einde van uw seksleven Geen erectie kunnen krijgen wordt met een medisch woord impotentie genoemd. Impotentie is iets dat bij veel mannen voorkomt, zowel jonge als oudere mannen kunnen hiermee te maken krijgen. Impotentie kan met natuurlijke middelen goed aangepakt worden. Er bestaan diverse krachtige natuurlijke ingrediënten welke de erectie positief kunnen beïnvloeden. Erectiepil is een natuurlijk product dat een ondersteunend effect heeft op de erectie en de penislengte en hardheid verbetert.

Een partner met erectieproblemen

Een erectieprobleem kan voor een man heel vervelend zijn. Dit kan zelfs het zelfvertrouwen en gevoel van mannelijkheid sterk verminderen. Maar ook voor zijn partner kan een erectieprobleem heel vervelend zijn. We geven informatie en tips over hoe u hier samen mee om kunt gaan.

Praten is belangrijk Veel stellen praten weinig met elkaar over hun seksleven. Vooral in het geval van een erectieprobleem kan dit extra moeilijk zijn. Dit leidt vaak tot nog minder communicatie met de partner. Uiteindelijk wordt er helemaal niet meer over gesproken en wordt het seksleven op een laag pitje gezet. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Een goed seksleven hoort bij een goede relatie. Het is dan ook belangrijk de problemen bespreekbaar te maken, ook al is het nog zo moeilijk.

De partner Veel partners worden zelf onzeker als hun partner een erectieprobleem heeft. Ze denken dat hun partner niet meer van hen houdt, niet meer aantrekkelijk vindt of dat er een ander in het spel is. Vaak is dit eigen onzekerheid. Het is dan ook belangrijk dit met elkaar te delen en bespreekbaar te maken. Hoe reëel is deze onzekerheid? Is er wellicht een medische oorzaak?
Een erectiestoornis heeft vaak een lichamelijke oorzaak zoals diabetes of hoge bloeddruk. Hierdoor ontstaat een verminderde bloedtoevoer naar de penis of werking van de zenuwen. De partner kan in veel gevallen dus niet meer doen dan begrip tonen voor de erectiestoornis en proberen samen een oplossing te vinden.

Hoe begint u het gesprek? Wanneer er sprake is van schaamte voor het erectieprobleem kan het moeilijk zijn hier over te beginnen. Toch zal het in een goede relatie waarbij beide partners van elkaar houden en elkaar respecteren, mogelijk zijn over het probleem te praten. Het is belangrijk eerlijk naar elkaar te zijn zonder elkaar te kwetsen. Deel uw gedachten en onzekerheid met elkaar, u zult zien dat dit al veel opluchting geeft.

Kies een goed moment waarop u beide de tijd hebt om het erectieprobleem uitgebreid te kunnen bespreken. Niet op het moment dat een van beide nog een afspraak heeft of het al laat in de avond is. Zorg dat u beide uitgerust bent en niet onder invloed van alcohol. Praat in de ik-vorm, stel open vragen en praat niet vanuit schuldgevoelens. Het kan gebeuren dat één van beide nog niet klaar is om over het probleem te praten. Eventueel kan een arts of andere deskundige helpen het gesprek op gang te brengen.